Ρίζες: Καταγωγές & Παραδόσεις

H Pascaline Bossu εκθέτει  ζωγραφικά της έργα στην Zivasart Gallery  κι αποτίει φόρο τιμής τους προγόνους και το μέλλον της ανθρωπότητας, με όχημα τα πρόσωπα της οικογένειάς της.

 

Οι δεσμοί που μας συνδέουν με τις ρίζες μας, χάρη σε διαδοχικές προσφορές και ανταλλαγές, θεμελιώθηκαν πάνω στην αρχή της παράδοσης και της ανταπόδοσης, στην ικανότητα να παίρνουμε και να παραδίδουμε όσα μας δόθηκαν. Η καλλιτέχνις Πασκαλίν Μποσύ εκφράζει αυτό το πέρασμα από τη μια γενιά στην άλλη, απεικονίζοντας τα μέλη της οικογένειάς της, από την προ-προγιαγιά της μέχρι την κόρη της, συνδυάζοντας γενετικά χαρακτηριστικά, ομοιότητες, ιδιαίτερες πτυχές του χαρακτήρα, μαθητείες, ιστορίες ζωής και κρυφό παρελθόν. Ολα αυτά επιδρούν και διαμορφώνουν την προσωπικότητα του κάθε καινούριου κρίκου που προστίθεται στην αλυσίδα της οικογένειας.

Αυτή η συλλογή πορτρέτων είναι ένας φόρος τιμής της ζωγράφου προς τους προγόνους της αλλά και γενικότερα ένας ύμνος στη ζωή. Ντύνοντας τους γάλλους προγόνους της με ελληνικές παραδοσιακές φορεσιές, η καλλιτέχνις περιβάλλει τη ζωή τους με ένα νέο αφήγημα. Με αυτόν τον τρόπο, συσχετίζει τη γαλλική με την ελληνική κουλτούρα και αναδεικνύει την κοινή ιστορία που συνδέει τις δυο χώρες.

Για τη ζωγράφο, αυτές οι τοπικές ενδυμασίες, εμπνευσμένες από τις συλλογές του Μουσείου Μπενάκη, αντιπροσωπεύουν την οικογενειακή κληρονομιά που περνάει απο γενιά σε γενιά ανά τους αιώνες.

Η καλλιτέχνις παρουσιάζει μια σειρά εννέα πορτρέτων. Τα πρόσωπα στέκονται αντικριστά στον θεατή, ακίνητα, δείχνοντάς του μια όψη ήρεμη, όπου ο χρόνος έχει σταματήσει, όπως στις ασπρόμαυρες φωτογραφίες των αρχών του 20ου αιώνα, σε αντίθεση με τις σύγχρονες σέλφι.

ZIVASART GALLERYΠαντανάσσης 1 • Μαρούσι, τηλ. 2106830648Διάρκεια Εκθεσης: Πεμπτη 11 Μαιου εως Πεμπτη 15 Ιουνιου 2017Ωρες λειτουργιας: καθημερινα απο 9.00 π.μ. εως 21.00 μ.μ.

Sitemap